Tom Jones nastopil v Pulju

17.08.2012

Legendarni pevec, 72-letni Tom Jones, je po jesenskem koncertu v Zagrebu, tokrat znova nastopil v naši neposredni bližini – v Pulju, kar je na koncert privabilo številne Slovence, na koncertu pa je bilo mogoče najti tudi Italijane, Nemce, Britance … V uri in pol, kolikor je trajal koncert, je predstavil nekaj pesmi z nedavno izdanega albuma Spirit in the Room, prav tako pa niso manjkale njegove stare uspešnice.

Tom Jones, ki je na sceni že skoraj 50 let, si zares zasluži vzdevek »The Voice« (glas). Od trenutka, ko se je pojavil na odru, je očaral s svojim močnim glasom. Kljub dolgoletni karieri ga mogočen in prepoznaven glas ni zapustil, tako da Tom Jones v živo zveni enako dobro, če ne celo bolje kot na albumih, s čimer se veliko pevcev mlajše generacije žal ne more pohvaliti. Dober glas, čudovita lokacija v puljski Areni in pesmi, ki jih je izvajal so bile pravi recept za dober glasbeni večer. Koncert je Tom Jones izkoristil za predstavitev nekaterih novih pesmi z zadnjega albuma, kjer je v ospredju pesem Leonarda Cohena Tower of song, ki jo je valižanski pevec predstavil kot eno svojih najljubših, manjkale pa niso niti njegove starejše pesmi kot so Sex bomb, If I only knew, Kiss, Hard to handle, pa pesmi, ki bi jih lahko označili kot evergreene: I ‘ll never fall in love again, pa Delilah in Green green grass of home, ki ju je predstavil v novi preobleki, še boljši kot sta bili izvirni. Izmed njegovih najbolj znanih pesmi sem nekoliko pogrešala le pesem She’s a lady. Nasploh se zdi, da se je Tom v zadnjih letih začel oddaljevati od pesmi, s katerimi je dosegel svetovno slavo. V zadnjem času se namreč vrača k soulu in bluesu, kar je bilo vidno tudi na koncertu v Pulju, kjer je sicer poskrbel tudi za ljubitelje njegovih najbolj znanih popevk, precej časa pa namenil predstavitvi nekoliko zahtevnejših pesmi.

Njegov odrski nastop se je skozi leta spreminjal. Razumljivo. Pri 72-ih letih težko pričakujemo, da bo po odru poskakoval enako zavzeto kot je pri 40-ih ali 50-ih. Tudi miganja z boki, ki ga lahko vidimo na posnetkih njegovih koncertov iz 70-ih ali 80-ih let, ni več toliko kot ga je bilo, a povsem ga še ni opustil. Ko je na začetku pesmi You can leave your hat on slekel suknjič in ga teatralno odvrgel ter pomigal z boki, so ženske v publiki še vedno vzdihovale. V preteklosti so o njem pisali kot o velikem ženskarju, ljubljencu ženskega občinstva in seks simbolu. To je v neki meri že stvar preteklosti, čeprav o njem še vedno pogosto govorijo kot o »silver foxu«. Nekoč povsem črni lasje so postali beli, a Tom Jones očitno obstaja ljubljenec ženskega občinstva. Karizma in šarm z leti ne izgineta.

Edina zares moteča stvar pri koncertu je bila velika zamuda, saj je na oder prišel šele ob pol desetih zvečer, uro in pol po predvidenem začetku koncerta, tako da so bili obiskovalci že precej nejevoljni, a ko se je na odru pojavil Tom Jones, je zdolgočasenosti hitro minila, obiskovalci pa so lahko začeli uživati v kakovostnem koncertu.

Več fotografij: www.ninajelenc.com

Video:

Sex bomb

YouTube slika preogleda

It’s your thing & Kiss

Delilah

YouTube slika preogleda


You can leave your hat on

YouTube slika preogleda

It’s your thing

YouTube slika preogleda

If I only knew

YouTube slika preogleda

Hard to handle

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Glasba, Koncert, Kritika. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter