Nekateri najboljši že trenirali v Tacnu

16.03.2010

Svetovno prvenstvu v kajak kanu slalomu v Ljubljani je vsak dan bližje. Tega se zavedajo tudi številni tuji tekmovalci, ki so že začeli s pripravami na vrhunec sezone 2010. Skupaj z najboljšim slovenskim kajakašem Petrom Kauzerjem sta kar nekaj treninga na savskih brzicah opravila Italijan Daniele Molmenti in Francoz Fabien Lefevre.

Peter Kauzer / Foto: Nina Jelenc

Peter Kauzer / Foto: Nina Jelenc

Aktualni evropski prvak Daniele Molmenti je Ljubljano obiskal že novembra, praktično takoj po koncu prejšnje sezone. Italijan je sodeloval v kratkem trening kampu skupaj s svetovnim prvakom Petrom Kauzerjem in dvakratnim nosilcem olimpijske kolajne Fabienom Lefèvrom. Trening je služil predvsem kot uvod v zimsko sezono, sodelujočim pa je ponudil tudi možnost izmenjave idej in občutkov. Daniele Molmenti je izpostavil, da mu iskanje dobrih občutkov na Savi ne bi smelo predstavljati večjih težav, saj je proga nespremenjena že nekaj let. »Težje bo premagati Petra na njegovi domači progi. Sicer mi je to že nekajkrat uspelo, poleg tega pa bo zanj težje braniti naslov prvaka. Slalomske tekme so kot loterija. Za zmago potrebuješ dobre številke in čutim, da bom imel to sezono srečo!« je dejal Molmenti, ki bo število treningov v Tacnu povečal šele poleti. »Do poletja bo vse bolj sproščeno, šele takrat bom večkrat treniral v Tacnu in se pripravljal na svetovno prvenstvo,« je še dodal Daniele. Italijan, ki je reden gost v Sloveniji, upa, da ga bodo na svetovnem prvenstvu spodbujali tudi njegovi navijači. Nenazadnje njegov domači kraj ni prav oddaljen od Ljubljane.

Daniele Molmenti / Foto: Nina Jelenc

Daniele Molmenti / Foto: Nina Jelenc

V Ljubljani je nekaj dni preživela tudi nekdanja svetovna prvakinja in trenutno ena najboljših kajakašic Jana Dukatova. Slovakinja je oktobra in novembra že opravila nekaj treningov na tacenski progi. 26-letna Dukatova je bila s pogoji zelo zadovoljna: »Pogoji so bili dobri, saj sem lahko veslala dvakrat na dan. Proga v Tacnu je zelo specifična, zato sem želela čim prej začeti s pripravami na svetovno prvenstvo. Razdalja med Bratislavo in Ljubljano ni prevelika, zato se bom v Tacen znova vrnila spomladi,« je povedala Dukatova, ki bo maja nastopila tudi na tekmi. »Rada imam progo v Tacnu, ljudi, ki upravljajo z njo in polne tribune. Tekme v Tacnu so vedno polne emocij,« je še dodala Slovakinja, ki se na sezono 2010 – podobno kot mnogi drugi tekmovalci – pripravlja v Avstraliji.

Jana Dukatova / Foto: Nina Jelenc

Jana Dukatova / Foto: Nina Jelenc

Molmenti, Lefèvre in Dukatova niso edini zvezdniki tega športa, ki so že obiskali Ljubljano in začeli s pripravami na svetovno prvenstvo. Dvakratni olimpijski prvak (Sydney 2000 in Atene 2004) Tony Estanguet je slovensko prestolnico obiskal skupaj z bratom in trenerjem Patricom. Francoz je preizkušal različne modele čolnov, med drugim tudi popolnoma nov (čeprav še ne popolnoma dokončan) model, narejen posebej za tacensko progo. Med bivanjem v Ljubljani je Tony Estanguet izmenjeval ideje in treniral skupaj z enim najbolj izkušenih slovenskih kanuistov Simonom Hočevarjem. Tony Estanguet naj bi se vrnil spomladi, ko bo v Tacnu nastopil tudi na tekmah.

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Kajak, Ljubljana, Peter Kauzer, Tacen, Šport. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter