Bregović v Ljubljano prinesel delček atmosfere iz Guče

13.12.2009

Venček Avsenikovih, Proud Mary in Djurdjevdan so le nekatere izmed pesmi, ki so jih obiskovalci koncerta Goran Bregović & Guča slišali kot uverturo za vrhunec, ko je na oder v spremstvu svoje stalne ekipe prišel legendarni Goran Bregović. Verjetno najbolj znani glasbenik nekdanje skupne države v svetu je namreč s seboj pripeljal orkestra, ki sta v zadnjih dveh letih najbolj navdušila obiskovalce Guče.

Goran Bregović

Goran Bregović

Približno dvajset minut po napovedanem začetku koncerta (ob 20. uri so namreč šele odprli vhod v dvorano Gospodarskega razstavišča) je svoj nastop začel zmagovalni orkester Dejana Lazarevića, ki se je z nazivom najboljšega okitil leta 2008. Poleg že tradicionalnih trubaških skladb je dvorano navdušil tudi z venčkom Avsenikovih najbolj znanih skladb. Dejanu Lazareviću je sledil še en Dejan – Petrović. Ta se je predstavil v nekoliko netradicionalno trubaški izvedbi, saj je v prvem delu predstavljal predvsem ameriške pesmi.

Nekaj pred pol enajsto zvečer pa je na oder stopil tudi glasbenik, ki ga je občinstvo nestrpno čakalo. V dve uri trajajočem nastopu je Goran Bregović predstavil tako pesmi z zadnjega albuma Alkohol kot tudi starejše hite (vključno z uspešnicami skupine Bijelo Dugme) in meni ljube grške pesmi. Dvorana sicer ni bila nabito polna, a to številnih, ki so vneto poplesavali ob robu dvorane ni prav pretirano motilo, saj so si lahko dali duška. To je bil vsekakor obiska vreden koncert, ki se je izkazal tudi z dolžino. Občinstvo je namreč kar štiri ure lahko uživalo in poplesavalo v živahnih ritmih.

Več fotografij na: Nina Jelenc Photography

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Koncert, Kritika, Ljubljana. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter