Željko Samardžić v Križankah

23.09.2009

Eden najbolj priljubljenih pevcev nekdanje skupne države Željko Samardžić je nastopil v ljubljanskih Križankah in razveselil sicer maloštevilčno občinstvo. Poleg svojih starih hitov je predstavil tudi pesmi z zadnjega albuma Kojim dobrom mila moja.

Željko Samardžić

Željko Samardžić

Bošnjaški pevec, ki si je v vojni vihri zatočišče našel v Beogradu, kjer živi še danes, je v preteklosti brez težav napolnil beograjsko Areno, ob prihodu v Ljubljano pa ga je pričakal bolj kot ne hladen tuš. Tako slabega obiska koncerta ne pomnim, pa sem v svojih 23-ih letih obiskala že kar nekaj koncertov. Razlogi za tako slab obisk mi niso najbolj jasni. Vokalna kakovost in pesmi Željka Samardžića ne morejo biti sporne in razlog, zakaj ljudje ne bi prišli na njegov koncert. Bolj se nagibam k razlogom v ceni vstopnic, ki v teh časih za marsikoga predstavljajo prevelik zalogaj in evre, ki bi jih drugače namenili vstopnici, raje porabijo za nujne izdatke. Po drugi strani pa nekaj odgovornosti gotovo nosijo tudi organizatorji koncerta. Pred koncertom nisem zasledila praktično nobene novice o prihajajočem koncertu, tudi televizijskih ali radijskih oglasov nisem opazila. Nekaj plakatov in letak, ki so mi ga pred tednom dni zataknili za vetrobransko steklo pač ne morejo biti dovolj pri promociji dogodka.

Koncert se je začel s precejšno zamudo, a nekako je razumljivo, da so čakali, da se zbere čim več ljudi. Oder na dvorišču Križank je bil za moj okus malce premalo osvetljen, tudi ozvočenje ni bilo najbolj vrhunsko (na trenutke preglasna glasba, pretih vokal), a na koncu je tako ali tako najbolj pomembno, kako izvajalec poje in da se ljudje zabavajo. In ti so se – vsaj v prvih vrstah – zabavali.

Prednost tako majhnega koncerta pa je bila nedvomno domačnost koncerta. Željko Samardžić se je namreč z najbolj gorečimi oboževalkami po koncertu tudi slikal, največja »fenica« pa je dobila tudi avtogram. Sama sem na žalost ostala brez skupne fotografije (sem bila očitno premalo agresivna v svoji nameri). Željko je med celim koncertom zabaval pretežno žensko občinstvo. Ena najbolj simpatičnih potez na koncertu je bila nedvomno petje v mobilni telefon. Ena izmed deklet v prvih vrstah je namreč v živo prenašala koncert in mobilni telefon držala visoko v zrak, da bi sogovornik/ca na drugi strani slišal/a petje. V nekem trenutku je Željko Samardžić zagrabil telefon in ob velikem navdušenju začel peti neposredno v slušalko. Kaj takega je bilo verjetno možno samo na tako majhnem koncertu, kot je bil včerajšnji.

Foto utrinki s koncerta: Nina Jelenc Photography

YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Glasba, Koncert, Kritika. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter