Za nami je žlahten kajakaški teden

28.06.2009

Iztekajoči se teden bo v slovenski kajakaški zgodovini zagotovo ostal v lepem spominu, saj so tekmovalci na mirnih in divjih vodah kolajne osvajali kot za stavo.

Če začnemo pri najaktualnejših novicah nikakor ne moremo mimo uspeha slovenskih slalomistov, ki se s prve tekme svetovnega pokala v francoskem Pauju vračajo z dvema odličjema. Kljub napaki, ki so sicer žal stalnica v vožnjah Petra Kauzerja in ga tako na velikih tekmovanjih vedno znova ločujejo od tako želene kolajne, je tokrat 25-letni Hrastničan s progo opravil več kot odlično. Čeprav je zaradi dotika dobil pribitek dveh kazenskih sekund, je drugouvrščeni domačin Boris Neveu za njim vseeno zaostal dobri dve sekundi in pol. Le upamo lahko, da je današnji rezultat Petru vlil samozavest in da ga bo ta spremljala tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. S prvenstev se je olimpijec doslej vselej vračal bolj kislega obraza. Vedno je sodil v ožji krog favoritov, nato pa na najpomembnejši tekmi sezone ni zdržal psihičnega pritiska, ki ga s pričakovanji niso ustvarjali le drugi, ampak tudi sam. Včasih so mu načrte res nekoliko prekrižali tudi sodniki, a ne vedno, zato izgovarjanje na njih ne sme biti opravičilo. A kot rečeno: Peter je v tem trenutku verjetno res najboljši, a to mora vseeno pokazati na največji tekmi sezone, kjer je morda bolj kot fizična priprava pomembna psihična.

Kauzerjev uspeh je s tretjim mestom dopolnil tudi Dejan Kralj, ki si je na ta način poklonil še posebej prijetno darilo za 33. rojstni dan. Identičen čas kot Laki, kakor kličejo Kralja, je dosegel tudi dvakratni nosilec olimpijske kolajne domačin Fabien Lefevre. Zanimiv je predvsem podatek, da sta Kauzer in Kralj dosegla prvo ter tretje mesto že na tekmi svetovnega pokala pred tremi leti v Španiji – na progi, ki bo letos gostila svetovno prvenstvo.

Izjemno prijetne novice so v petek prišle tudi iz Nemčije. Dvakratna nosilka kolajne s svetovnih prvenstev in olimpijska finalistka Špela Ponomarenko je namreč v svoji paradni disciplini – na 200 metrov – v kajaku na mirnih vodah osvojila bron, s tem pa tudi najboljšo uvrstitev na prvenstvih stare celine. V nedeljo je nastopila še na edini ženski olimpijski razdalji (kakšna diskriminacija!), kjer po višjih mestih posega v zadnjih sezonah in osvojila sedmo mesto. Edini moški predstavnik Jernej Župančič Regent tokrat ni bil dovolj hiter za finale A, je pa prvenstvo končal na solidnem 12. mestu, kar je trenutno tudi verjetno njegov realni dosežek.

Le nekaj minut za novicami o Špelini kolajni je v petek pricurljala še ena. Na evropskem prvenstvu v spustu v italijanski Valtellini je Primorec Nejc Žnidarčič postal evropski prvak v svoji priljubljeni disciplini – sprintu. Uspešen teden pa sta na istem tekmovanju napovedala kajakašica Lučka Cankar, sicer kirurginja, in kanuist Jošt Zakrajšek, ki sta stopila na tretjo stopničko.

Teden je bil res ploden in le upamo lahko, da bomo v letošnjem poletju in prvi polovici septembra brali podobne ali še lepše novice s kajakaških tekmovanj.

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Kajak, Komentar, Peter Kauzer, Šport. .1 komentar Komentirajte

  • 1. bolha  |  28.06.2009 19:31

    Tega pa res ne razumem… še ko Peter zmaga, se morate novinarji na dolgo in široko razpisati o tem, kako so dotiki Petrova stalnica, da je psihično šibak in podobno… s tem pisarjenjem o njegovi psihi, prav gotovo ne delujete pozitivno! Pustite ga pri miru, da dela tisto, kar ima najraje in kar najbolje počne, pustite mu veslati in uživati…

Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter