Jackson kamorkoli se ozreš

28.06.2009

Los Angeles Times

Vir: Los Angeles Times

Novica, da je umrl kralj popa Michael Jackson je po celem svetu odjeknila v petek. Priznam, človek je bil res svojevrsten fenomen, ki je izdal mnogo odličnih pesmi in zaznamoval dobršen del zadnjega dela 20. stoletja. Vendar pa se mi zdi, da mediji že pretiravajo v tekmovanju, kdo bo objavil več novic, fotografij, zanimivosti ali česarkoli drugega v povezavi s preminulim Michaelom Jacksonom. Problematičen se mi zdi predvsem senzacionalizem, ki je namenjen le dobičku medijskih hiš, gledanosti ali klikanosti, prav svežih informacij pa roko na srce poročila ne vsebujejo. Televizije običajno ne spremljam prav veliko, vendar ko jo, zelo rada vidim, kaj ponujajo ne le naši, temveč tudi tuji programi (po domače povedano rada prestavljam kanale J). Ta vikend je bila izbira nadvse ‘pestra’. Če so bili programi resnejši, so prikazovali posnetke v svojih dnevno-informativnih poročilih (kar je seveda razumljivo), tisti glasbeno usmerjeni pa so neprestano vrteli le Michaela Jacksona.

Kot že rečeno, njegova glasba mi je všeč, a ko že stotič v istem dnevu na desetih različnih programih slišiš pesem Thriller, res ne moreš več uživati. MTV in VH-1 sta Jacksonu posvetila cel vikend. Razumljivo. Bolj zanimivo je to, da so bili na obeh programih isti spoti ob praktično istem času, še posebej zabavno pa je postalo, ko so včeraj tudi na HTV vrteli Jacksona in, ja, spoti so bili spet isti in časovno le nekaj sekund pred tistimi na VH-1. Seveda so vrteli tiste najbolj znane pesmi, vendar pa jih je posnel veliko več, in ob dejstvu, da so mu namenili več kot 48 ur programa, bi brez težav zavrteli tudi ostale. Zanimivo sodelovanje je imel z brazilsko skupino Olodum, a sem ta spot videla le v petek. No ja, mogoče se mi je čez vikend izmuznil, definitivno pa sem zelo dobro obnovila pesmi kot so Thriller, Bad, You Rock My World in Billie Jean. Jutri se začne nov teden. Jackson gotovo ne bo izginil z malih zaslonov, radijskih postaj, spletnih in tiskanih medijev, morda pa bodo količine bolj razumne. Je pač tako, da se še tako dobre stvari človek enkrat naveliča.

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Glasba, Kritika, Televizija, ZDA. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter