Tina Turner: Preprosto najboljša

28.04.2009

Rock babica, kot mnogi radi poimenujejo Tino Turner, je v okviru turneje ob 50-letnici glasbenega udejstvovanja 27. aprila obiskala češko prestolnico in na noge dvignila celotno praško dvorano O2.

Arena, ki je bila nekoč bolj poznana pod imenom Sazka, sicer ni bila polna do zadnjega kotička (ob koncertih dvorana sprejme 18 tisoč obiskovalcev), saj je bilo nekaj sedežev v dražjih sektorjih še prostih, kar gre najverjetneje pripisati nekoliko višjim cenam vstopnic, ki pa so bile v primerjavi s tistimi na Dunaju še vedno ugodne. Tina, ki bo novembra dopolnila 70 let, na odru ni kazala svojih let. Glas ima kakor ponavadi izjemen in močan, prav tako pa je njen odrski nastop še vedno prava eksplozija energije.

Koncert, ki mu je prisostvovalo lepo število slovenskih ljubiteljev Tine Turner (povsem slučajno smo se srečali v parterju), je začela s približno 15 minutno zamudo, a nato z nekaj kratkimi prekinitvami za preoblačenje in nekoliko daljšim glavnim odmorom končala po treh urah nastopa. V tem času je predstavila skoraj vse hite, ki se jih je v 50 letih, odkar je na sceni nabralo, kar precej, med njimi pa so največji aplavz in glasno prepevanje publike poželi Proud Mary, Simply the Best, We don’t need another hero in What’s love got to do with it.

Posebno navdušenje občinstva je Anna Mae Bullock, kakršno je pravo ime Tine Turner, požela med izvedbo pesmi Nutbush City Limits, saj se je nad parter povzpela s premičnim mostom in se tako občinstvu še bolj približala. To je bil trenutek, ki je omogočil kar nekaj uspešnih fotografij, seveda le za nas ’srečneže’, ki smo uspeli v dvorano pretihotapiti fotoaparat, saj so bili varnostniki precej strogi in so natančno preiskovali torbice.

Poleg izjemnega glasu in nastopa zvezdnice večera je potrebno omeniti tudi njeno spremljevalno skupino, ki jo sestavljajo vrhunski glasbeniki in glasbenice. Tudi scena je bila dih jemajoča. V primerjavi z odrsko postavitvijo, kakršno lahko ponavadi vidimo na koncertih v Ljubljani, je bila ta kakor z drugega planeta.

Fotografije: Nina Jelenc Photography

Video:

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Koncert, Tina Turner. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter