Brenin tivolski šov, Ljubljana 21. marec 2009

22.03.2009

Balkanska zvezdnica Lepa Brena, poleg Zdravka Čolića verjetno največja v zadnjih desetletjih, je po sedemnajstih letih znova nastopila v Ljubljani. In to več kot uspešno, saj je bila ledena dvorana Hale Tivoli polna, po treh urah koncerta pa je ljubljanska publika želela še več.

Fahreta Živojinović, kot je pravo ime bošnjaške pevke, ki je prebivališče našla v Beogradu, je na oder sicer stopila s polurno zamudo, a si nato privoščila le nekaj minutni premor za preoblačenje. Koncert je začela s hitom z najnovejšega istoimenskega albuma Udji slobodno, ki ga je na veselje večine obiskovalcev na koncertu nato ponovila še dvakrat. Seveda so svoje mesto ob novih hitih dobili tudi stari, sedaj že skoraj legendarni hiti Čačak, Čik pogodi, Luda za tobom, Janoš, Mile voli disko … Največje navdušenje pa je čisto ob koncu koncerta požela pesem Jugoslovenka. Očitno (nas) je jugonostalgikov še precej. Lepa Brena je navdušila tudi z močnim vokalom, ki ga je dandanes na slovenskih odrih precej težko opaziti. V tem elementu bi izmed koncertov, ki sem jim prisostvovala lahko izpostavila le še Zdravka Čolića, za katerega se zdi, da v živo poje še bolje kot v studiu. Za primerjavo koncert, sicer že rahlo ugašajoče latino zvezde Julia Iglesiasa, se lahko pred Breninim le skrije (tako po vokalnih sposobnostih kot kontaktu z občinstvom).


Brenine obleke so bile v primerjavi z oblačili nekaterih drugih srbskih zvezdnic izjemno nevpadljive, vse prisotne pa je presenetila z novo pričesko. »Po osemnajstih letih sem frizerju dovolila, da mi skrajša pričesko,« je čisto ob koncu povedala Lepa Brena, ki je poleg svoje 40-članske spremljevalne skupine predstavila tudi frizerja, ki je zaslužen za nov videz zvezdnice. Na odru sta se ji sicer pridružila tudi ljubljanski župan Zoran Janković in mož, nekdanji odličen jugoslovanski teniški igralec, Slobodan ‘Boba’ Živojinović.

Link do fotografij / Photos : Nina Jelenc Photography
  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Koncert, Ljubljana. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter