Jurij in Lado v novo sezono z Lepo Breno

9.02.2009

Fotografije: poptv.si


Jurij Zrnec
in Lado Bizovičar sta se s četrto sezono oddaje As ti tut not padu?! le vrnila na male zaslone. Vse glasnejše so bile namreč govorice, da bodo oddajo ukinili oziroma postavili na stranski tir. Takšno usodo je zaradi recesije doletel cel kup oddaj, predvsem resničnostnih, ampak kot kaže As ti tut not padu?! še ni za staro šaro. Gostja prve oddaje je bila Lepa Brena.


Srbska pevka, podjetnica in še marsikaj, ki je poleg Zdravka Čolića največja zvezda bivše Jugoslavije in njena slava traja še iz osemdesetih let, je gostovanje izkoristila tudi za napoved prihajajočega koncerta, ki bo 21. marca v ljubljanski Hali Tivoli. Gostja je, tako se je vsaj zdelo, v oddaji uživala, to pa bi lahko trdila tudi za Jurija Zrneca, ki se je na trenutke zdel kot začaran. Lepa Brena je nastopila v dveh skečih, veliko mero humorja pa pokazala tudi v pogovoru, ki ga voditelja tokrat nista prekinjala z mnogimi skeči, temveč je bil izpeljan zelo elegantno. Še posebej zabaven je bil del, ko je razlagala o svojih glasbenih začetkih in o tem, kdaj je prvič na časopisnih straneh uzrla moža, znanega in uspešnega teniškega igralca Slobodana Živojinovića. Voditelja sta ji ob kulturnem prazniku poklonila Prešernove Poezije v cirilici in jo prosila, da je prebrala pesem Kam. Seveda ni šlo brez glasbe. Najprej je zapela stari hit Miki Mićo, nato se je na odru pridružila Juriju Zrnecu, ki v vlogi menedžerja Jurifa pel pesem Ostariću, neću znati, na koncu pa je predstavila še zadnji hit z istoimenske plošče Udji slobodno.

Oddaja je bila po mojem mnenju zahvaljujoč izvrstnemu Juriju Zrnecu in sproščeni gostji zabavna, vendar pa so se kot že tolikokrat doslej s komentarji pojavili slovenski nacionalisti, ki vselej zaničujejo vse, kar prihaja z juga. Na tem mestu bi želela podati kritiko tem piscem, saj menim, da na vsa družbena področja res ni potrebno mešati politike. Bivša skupna država je poleg športnih uspehov slovela tudi po bogati kulturi, od književnosti, filma do glasbe, in tukaj res ni prostora, da nekoga ali nekaj napademo le zaradi nacionalne pripadnosti.

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Televizija. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter