Kauzer pometel s konkurenco

1.07.2008

Zadnji junijski vikend je bil v Tacnu pravi kajakaški praznik. Za veselje je z zmago poskrbel olimpijec Peter Kauzer, ki je v finalni vožnji pometel s konkurenco. Da bo znova med favoriti za zmago je pokazal že v kvalifikacijah in polfinalu, ko ni imel večjih težav s postavitvijo vrat. V odločilni vožnji pa je še povečal svojo prednost pred najbližjimi zasledovalci in zmagal s skoraj petimi sekundami naskoka. To je bila prva zmaga za 24-letnega Hrastničana na kakšni pomembnejpi tekmi v Tacnu. Pred tremi leti, na evropskem prvenstvu, je bil drugi, lani pa je na tekmi svetovnega pokala zaradi 50 kazenskih sekund ostal brez stopničk. Drugo mesto je osvojil Čeh Lukaš Kubričan, ki je bil na stopničkah že na prvi tekmi svetovnega pokala v Pragi, tretji je bil Britanec Richard Hounslow. Drugi Slovenec v finalu je bil Dejan Kralj na sedmem mestu. Lanskoletni zmagovalec Jure Meglič je tokrat pristal na 16. mestu.

S svojim nastopom je v ženski konkurenci prijetno presenetila Nina Mozetič, ki je končno odpeljala tako kot zna, brez večjih napak, kar jo je na koncu tudi poneslo tik za zmagovalni oder. Po polfinalu je bila sicer druga, a v finalu so nekatere tekmice pokazale več. To je bila njena najboljša in hkrati najvišja slovenska ženska uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. Z enajstim mestom je navdušila tudi Eva Terčelj. Zmagala je Nemka Mandy Planert pred Kitajko Jingjing Li, ki bo zelo nevarna tudi na olimpijskih igrah. tretja je bila Slovakinja Gabriela Stacherova.

Petrovi in Ninini uvrstitvi je svoj delež dodal še kanuist Jošt Zakrajšek, ki je drugič v svoji karieri nastopil med najboljšimi desetimi kanuisti v svetovnem pokalu. Prvič mu je to uspelo lani na tekmi v Augsburgu. Pičlih 14 stotink sekunde pa je od najboljših ločilo lani drugourščenega Dejana Stevanoviča. Najmlajši Benjamin Savšek je progo preveslal brez dotika, kar je zanj prava posebnost, a napaka v zgornjem delu proge ga je uvrstila na 24. mesto. Najboljši je bil Nemec Nico Bettge, pred Slovakom Alexandrom Slafkovskyim in Švicarjem Ronnijem Durrenmatom, ki je na podelitvi najboljšim kar sijal od zadovoljstva.

Med dvojici sta že v kvalifikacijah izpadla Luka Slapšak in Blaž Oven. V polfinalu pa sta obstali drugi slovenski dvojici. Luka Božič in Sašo Taljat sta zaradi bolezni prvega veslala nekoliko oslabljena in z dobro sekundo zaostanka za deseterico ostala na 11. mestu, mesto za njima sta bila Nejc Višnar in Urban Jarc. Podobno kot Kauzer med kajakaši sta pri dvojcih razred zase dvojčka Pavol in Peter Hochschorner. Rojaka Petra in Ladislava Škantarja sta ugnala za dobrih šest sekund, tretje mesto pa je pripadlo Čehoma Mareku Jirasu in Tomašu Maderju.
Še nekaj fotografij:

Več fotografij / more photos:
  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Kajak, Peter Kauzer. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter