Julio Iglesias v Ljubljani

7.06.2008

Julio Iglesias je eden najbolj poznanih in cenjenih glasbenih izvajalcev na svetu. V štiridesetih letih kariere je posnel skoraj 80 albumov, prodal več kot 250 milijonov plošč v 14 jezikih in nastopil na več kot 5000 koncertih.

Rodil se je 23. septembra 1943 v Madridu. Ob študiju prava se je v mladih letih ukvarjal z nogometom. Kariero nogometnega vratarja v madridskem Realu je prekinila huda prometna nesreča, ki jo je doživel le dan pred svojim dvajsetim rojstnim dnem. Poškodbe so bile tako hude, da so se zdravniki bali, da Julio nikoli več ne bo mogel hoditi. Ob okrevanju se je učil igranja kitare in rodila se je nova kariera.

Prvo priznanje za glasbeno ustvarjanje je prejel leta 1968 na festivalu v Benidormu (obalno mesto ob Valencii). Dve leti kasneje je kot španski predstavnik nastopil na Eurosongu in s pesmijo Gwendoline zasedel četrto mesto. Deset let po prvem priznanju, torej leta 1978, je podpisal pogodbo z mednarodno produkcijsko hišo in plošče začel snemati tudi v angleščini, francoščini, portugalščini in nemščini. Sodelovanje s priznanimi glasbeniki kot so Willie Nelson, Diana Ross, Stewie Wonder mu je v osemdesetih letih prineslo svetovno slavo, razprodane koncerte in nagrado Grammy za najboljši Latino pop album (leta 1988).

Skoraj bolj kot po glasbenih dosežkih pa Julio slovi zaradi zasebnega življenja. Po sedmih mesecih poznanstva se je poročil z novinarko filipinskega rodu Isabel Preysler, s katero ima tri otroke. Najstarejša Chabeli je novinarka in službuje v Washingtonu, Julio jr. se je dolgo preživljal z manekenstvom, zdaj pa hodi po stopinjah svojega slavnega očeta in mlajšega brata Enriqueja. Isabel in Julio sta se ločila leta 1978. Družina Iglesias je leta 1985 zapustila Španijo, saj so Julievega očeta ugrabili pripadniki baskovske ETE. Policija ga je uspela rešiti po dveh tednih ujetništva.
Od leta 1990 Julio živi z nizozemsko manekenko Mirando Rijnsburger, s katero ima pet otrok. Prvorojenec Miguel Alejandro se je rodil leta 1997, Rodrigo dve leti pozneje, dvojčici Victoria in Cristina leta 2001, najmlajši Guillermo pa je 5. maja dopolnil eno leto.

Kljub poročnim zaobljubam je Julio nepoboljšljiv ženskar, saj kljub 64 letom še vedno polni časopisne vrstice z novicami o skokih čez plot. Po pisanju revije Maxim zaseda četrto mesto na lestvici največjih seks legend, saj naj bi zadovoljil več kot 3000 žensk. V enem izmed intervjujev se je pošalil rekoč: »To je gotovo napaka. Moral bi biti prvi. Lestvico so naredili v sedemdesetih letih, zdaj jih je že več. Gotovo sem prvi.«

Še nekaj fotk Julievih potomcev:

Julio Iglesias jr.

Enrique Iglesias

In še najmlajši člani družine Iglesias:

Fotografije: Hola!, WireImage, julioiglesias.com

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Koncert, Ljubljana. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter