Zdravko Čolić šarmiral ljubljansko publiko

10.12.2007

Ljubljana 8. december 2007 (Gospodarsko razstavišče)

Fotografije: Nina Jelenc, zadnja fotografija Alida Platiše

Legendarni Zdravko Čolić je v sklopu turneje, na kateri predstavlja novi album Zavičaj obiskal Ljubljano in dodobra ogrel slovensko publiko. V prestolnico se je vrnil po treh letih, vmes pa je Slovence zabaval tudi v Celju. Hala Gospodarskega razstavišča je bila polna, na koncert pa so oboževalci pripotovali tudi s Hrvaške. Na tri ure trajajočem koncertu je predstavil nove pesmi in izvedel cel kup starih hitov. Po navdušenih reakcijah poslušalcev se je na oder vrnil dvakrat.

Šestinpetdesetletni Sarajevčan je na oder prišel s precejšno zamudo, kar sicer ni v njegovi navadi. Izkazalo se je, da je imel težave s križem, zaradi česar je tudi izpustil after party v Šiški. Na začetku koncerta je res izgledalo, da bo težko izpeljal koncert, nato pa se je le ogrel in bil »dobri stari« Čola. Publiko so pred njegovim prihodom zabavali Terrafolk pod vodstvom Bojana Cvetrežnika, ki je po besedah Mance Košir »oče, sin in sveti duh Terrafolka«.

Zdravko je koncert začel z evrovizijsko pesmijo Gori vatra in že s prvimi takti ogrel publiko. Ta se je v ritmu glasbe zibala skozi cel koncert in na ves glas prepevala stare hite. Novejši, ki jih je v Ljubljani predstavljal prvič, so naleteli na navdušenje, vendar jih obiskovalci večinoma še niso znali na pamet. V prihodnje bodo svoje znanje lahko izpili, saj so vsi ob vstopnici prejeli brezplačno kopijo najnovejše plošče Zavičaj.
Ob pogledu na Zdravka je dih zastajal prav vsem generacijam obiskovalk. Teh se je v več kot trideset letih glasbene kariere nabralo kar nekaj, tako da so koncert obiskale tako matere kot hčere, pa tudi kakšna babica se je verjetno pojavila v publiki.
Podaljšek odra je poskrbel za neposreden kontakt z občinstvom, kar je Zdravko s pridom izkoriščal in se spogledoval s pretežno žensko publiko v prvih vrstah. Na žalost nisem bila med njimi, saj je bila gneča pred vhodom v dvorano takšna, da sem bila na koncu vesela, ko sem se prebila do sedme vrste ob zaključku koncerta. Edina slabost je bila osvetlitev. Glavni oder, na katerem so bili glasbeniki, je bil čudovito osvetljen, ampak podaljšek odra so tehniki kar malo zanemarili (ali pa je bilo nemogoče osvetliti?) in Zdravko je bil precej zatemnjen.

Vendar pa je splošna ocena več kot odlična, saj je Zdravko res fantastičen vokalist, pa tudi atmosfera na koncertu je bila dobra.

Še Alidin utrinek:

Foto: Alida Platiše

Zanimivosti:

Zdravko Čolić bo po poročanju srbskih medijev novo leto pričakal delovno. Pel bo na trgu v Novem Sadu, za nastop pa naj bi prejel 100.000 evrov.

Pesem Pusti, pusti modi se je znašla na uradni zgoščenki hollywoodskega filma The Hunting Party z Richardom Gerom v glavni vlogi.

Več fotografij na : www.ninajelenc.blogspot.com

 • Share/Bookmark

Zapisano pod: Koncert. .3 komentarjev Komentirajte

 • 1. sandra  |  10.12.2007 03:05

  Se strinjam s tem kar si napisala! Blo je nepozabno, zame ne samo v soboto na koncertu ampak tudi dan prej…Zdravko je samo potrdil, da je najboljsi!

 • 2. emily  |  10.12.2007 12:20

  Bodoči mladi novinarki najprej čestitke ob tako uspešnem javljanju preko blogga.Kar je napisla je ena velika resnica, da je Čolič zvezda ki ne ugasne .Preprosto ima karizmo, ki jo dolgo časa ne bo imel kdorkoli.Zato je treba delati profesionalno , njegovo delo je odraz 38 let trdega dela , publiko moraš imeti rad, predvsem pa nikoli ti ne sme slava stopiti v glavo. Čolič je edini , ki se s tem lahko pohvali, torej skromnost je lepa čednost.Zelo dober koncert in nisem videla niti enega , ki bi bil ravnodusen v dvorani….

 • 3. emily  |  10.12.2007 14:38

  še nekaj bi dodala:
  Verjetno je bilo kar nekaj ljudi žalostnih za njegovo zamudo…zvezde je pač treba čakati…vendar roko na srce , pel in zabaval nas je do 1 30 in nihče ni omenjal njegove zamude po končanem koncertu.Vse je bilo pozabljeno.Dal je dušo, srce in energijo za nas publiko, katera živi za njega…., napolnil nas je z energijo katere njemu ne manjka!!!!

Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter