Ljubljana in njena turistična prebuditev

12.09.2007

Čeprav smo že kar dobro zakorakali v september, ki šoloobveznim mladcem predstavlja pravo muko (govorijo pretekle izkušnje), je Ljubljana še vedno polna turistov. Mlajšo skupino turistov, ki so polnili ulice naše prestolnice in številne lokalčke v starem mestnem jedru, so zamenjali starejši, ki očitno lepote Ljubljane rajši raziskujejo ob nekoliko nižjih temperaturah. Zdi se mi, da je bilo letošnje poletje za turistične in gostinske delavce v Ljubljani nadvse uspešno, saj še nikoli do sedaj nisem imela občutka, da živim v kakšni svetovni metropoli in njenem “melting-potu”. Takšne mešanice svetovnih jezikov v Ljubljani pač nisem vajena. Stvar je šla celo tako daleč, da gostinci tudi nas “domorodce” nagovarjajo v angleščini. Morda pa izgledamo pravi popotniki?!?

Nekaj utrinkov:

Japonski turisti so okupirali tudi Ljubljano.

Slovenska prestolnica se ne ozira na prevladujoče vremenske pogoje. V centru ima svoje lastno vreme. Zaenkrat ponuja le deževno osvežitev za vroče dni, upam pa, da bomo nekoč imeli tudi sončno pripeko za deževne dni :D .

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Ljubljana. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter