Intervju z Luko Špikom: „Prsta ne čutim več"

6.09.2007

Prvo olimpijsko kolajno je osvojil na olimpijadi v Sydneyju, drugo štiri leta kasneje v Atenah. V svoji zbirki ima tudi kolajne s svetovnih prvenstev. Mlajši izmed trofejnega veslaškega dvojca Čop- Špik, Luka Špik je pred odhodom na svetovno prvenstvo spregovoril o pričakovanjih in vse ostrejši konkurenci.

V zimskem obdobju ste bili poškodovani. Še čutite posledice?
Na prstu so mi čistili tetivo, ker se mi je vnela. Zdaj ne čutim ničesar več. Prsta sploh ne čutim (smeh).
V letošnji sezoni sta z Iztokom Čopom nastopila na dveh tekmah svetovnega pokala in bila enkrat na stopničkah. Je bilo to pod pričakovanji?
Pod pričakovanji? Najslabše sva bila na četrtem mestu. Dvakrat sva nastopila. Bila sva četrta in tretja. Mislim, da so bili to še vedno dobri nastopi. Niso bili ravno nastopi za zmago, bili so pa blizu.
So se tekmeci tako izboljšali?
Konkurenca se je prav gotovo zgostila. To je eden od problemov. Prejšnja leta sva mejo v dvojcu postavljala midva z Iztokom. Zdaj pa vsi, ki grejo v dvojca, štartajo na to mejo. Vsi čolni so precej izenačeni, zato je vsaka tekma težja, kot je bila včasih.
Pred to sezono sta dobila nov čoln. Je bil tudi to razlog za nekoliko slabše nastope?
Ne. Mislim, da sprememba čolna ni razlog. Je drug čoln, ampak to ni odločilno. Včasih je malce slabše, drugič bolje. Je res, da se v enem počutiš bolje kot v drugem, ampak ni velike razlike.
26. avgusta se začne svetovno prvenstvo. Kakšna so pričakovanja?
Prav gotovo, da se uvrstiva čim boljše. Tja ne greva, da osvojiva šesto mesto. Štartala bova na najvišja mesta, v kakšni formi sva, pa bova videla iz tekme v tekmo. Res upava na najboljše.
Kako sta se pripravljala na svetovno prvenstvo?
Že celo sezono poizkušava izpiliti tehniko. Treningi za moč so standardni, zato se bolj poizkušava osredotočati na mehkobo v čolnu in optimalen zavesljaj. Vse to se bo zdaj pokazalo na tekmi, ko je zahtevnejše. Na treningu gre včasih malce bolje, drugič slabše.
Na svetovnem prvenstvu bodo delili olimpijske norme za nastop v Pekingu. Je tudi to cilj?
Če se začneš obremenjevati z olimpijsko normo, obstaja nevarnost, da potem ne prideš niti v finale. Rad bi rekel, da se dela olimpijska norma, da je to eden od ciljev, ampak to ni čisto res. To bi bila tržna prevara.
Foto: Anže Petkovšek
Intervju je objavljen na spletni strani Žurnala24.
  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Intervju. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter