Elvis aka The King

16.08.2007

Tokratni prispevek je posvečen Elvisu kot je zapisano že v naslovu. Mislim, da nadaljnje pojasnjevanje, za katerega Elvisa gre, res ni potrebno. Prav danes številni oboževalci po vsem svetu obeležujejo 30. obletnico njegove smrti.

Nekateri najzvestejši privrženci sicer ne verjamejo, da je 16. avgusta 1977 umrl, temveč prisegajo na teorijo zarote in so prepričani, da se je pač naveličal zvezdniškega življenja, zaigral svojo smrt in se umaknil nekam na samo. Na tem mestu ne nameravam ugotavljati, ali to drži, zdi se mi le pomembno, da tudi njemu namenim nekaj stavkov.
Kako velik glasbenik je bil pove že samo dejstvo, da še danes, tri desetletja po njegovi smrti, založniki prodajo na tisoče njegovih zgoščenk, poznajo (poznamo) pa ga tudi mlajše generacije.


Vsi večji mediji so danes nekaj prostora namenili temu fenomenu, televizijske postaje so predvajale njegove spote, filme in posnetke iz Gracelanda, kjer se je na tisoče ljubiteljev zgrinjalo na njegovo posestvo, kjer so se s koncerti in javnim predvanajem koncertom spomnili vseh večjih hitov. TV Slovenija je prav tako počastila njegov spomin, saj so že prejšnji teden začeli predvajati mini serijo Elvis: Zgodnja leta, v katerem je v naslovni vlogi blestel Jonathan Rhys Meyers.

Elvis je v svoji karieri posnel 31 filmov, njegova glasba pa se je pojavila kar v 233 filmih ali serijah. Med največje hite lahko uvrstimo In the ghetto, Suspicious minds, Heartbreak hotel, Jailhouse rock, (You’re The) Devil In Disguise, Surrender, Always on my mind, Viva Las Vegas …

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Glasba. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter