S kolesom ob Kolpi

11.08.2007

Vroče in sončne dni ob koncu julija je naša mala družina izkoristila za potep po Sloveniji. Ker je domovina s svojimi razdaljami nadvse primerna za enodnevne izlete, smo obiskali njen južni del. Kolpa in njena okolica ponujata primeren prostor za najrazličnejše dejavnosti na prostem.

Ob primernem vodostaju ni lepšega kakor se podati na izlet s kajakom ali kanujem, za tiste, ki niso vajeni ‘čofotanja’ po vodi pa je še vedno na voljo raft. Ker v zadnjih tednih ni padla niti kapljica dežja, je tokrat veslanje padlo v vodo, Kolpo pa smo občudovali le s kopnega. Ne preveč prometna cesta v Osilnici in njeni okolici je privabila številne kolesarje, med katerimi smo bili tudi mi.

Od Osilnice smo se podali na dveurno turo po okoliških vasicah, med katerimi nekatere štejejo le nekaj hišic. Po številnih vzpetinicah in spustih smo prikolesarili do naravne znamenitosti Mirtoviškega potoka. Ta je zadnje zatočišče vidre na Slovenskem, skale pa so prekrite z mahom, ki dajejo še posebno skrivnostnost. Dostop do potoka je sicer zelo težek, saj je pot zaraščena z visoko travo, nekatere brvi pa so napol polomljene. Poleg tega priporočam primerno obutev za trekking, saj ni najbolj pametno skakati s skale na skalo, ki so poraščene z mahom, v teniških športnih copatih.

Mirtoviški potok

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Ostalo :). .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter