Vaya con dios prvič v Sloveniji

9.07.2007

Največji belgijski izvozni produkt, kot mnogi radi poimenujejo skupino Vaya con Dios, je le obiskal Ljubljano. 18. in 19. junija je pevka Dani Klein skupaj s štirimi glasbeniki zabavala slovensko občinstvo. Kljub nekoliko zasoljenim cenam vstopnic (41 evrov) so bile Križanke v ponedeljek in torek razprodane.

Na srečo tistih, ki si vstopnic niso mogli privoščiti, Križanke omogočajo dobro slišnost tudi tistim, na drugi strani zidu. “Zunanji poslušalci so bili v torek kar glasni, kar je opazila tudi Dani Klein in med koncertom povprašala: “Who’s making all that noise?” Nato pa dodala, da so zunaj verjetno tisti, ki si kart niso mogli privoščiti, in da je prav, da jo poslušajo zunaj. Ker so bili obiskovalci na drugi strani kamnitega zidu precej zgovorni, je z njimi klepetala kar nekaj časa.

Vaya con Dios so se v slovenski prestolnici ustavili v sklopu turneje ”Live Acoustic”. Kot je povedala Dani Klein v enem izmed svojih intervjujev, ji stari načini nastopanja ne ležijo več, zato so se tokrat odločili za akustično preobleko svojih hitov. Stare pesmi so predstavili v novi akustični obliki, kar pa je glede na komentarje zmotilo nekaj obiskovalcev koncerta. Pogrešali so predvsem prisotnost trobent in harmonik, ki so v studijskih posnetkih prisotni v večini primerov.

Priznam, nekatere pesmi so veliko boljše v standardni obliki, kot pa v akustični, vendar pa je treba poudariti, da pri akustičnem nastopu do izraza pridejo vokalne sposobnosti pevke Dani Klein. Na koncertu sicer ni bila v najboljši formi, pri pesmi Pauvre diable ji je za trenutek skoraj zmanjkalo glasu, vendar pa je bil koncert kljub vsemu izjemen.

V uro in pol trajajočem nastopu so zapeli skoraj vse najbolj znane pesmi kot so Johnny, Puerto Rico, What’s a woman, Heading for a fall, Farewell song, Don’t cry for Louie …, manjkale pa niso niti tiste z zadnjega albuma in še neobjavljena pesem.

Večina pesmi skupine Vaya con dios govori o ljubezni in odnosih moški – ženska. Kot se je pevka pošalila med koncertom, se vedno odloča, da tokrat pa ne bo pisala o ljubezni, a na koncu pristane spet pri teh temah.

Med koncertom so predstavili uspešnico z zadnjega albuma The Promise Je l’aime je l’aime, ki je pravzaprav francoska priredba pesmi Djelem djelem. Del pesmi je odpela v romskem jeziku. Na oder so se po glasnem aplavzu vrnili dvakrat. Prvič so zaigrali pesem Pauvre diable, za konec pa njihovo najbolj poznano pesem Nah neh nah.

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Glasba, Koncert. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Kategorije

Arhiv

Zadnji komentarji

Twitter